Postura corpului arată o afirmație inconștientă.
Primesc în privat foarte multe poze cu posturi de analizat. Cum dinamica corpului lipsește din pozele primite, în fiecare sâmbătă am hotărât să ofer consultații live pe postură, respirație, voce și minte, în București.
Și vin oameni și din provincie.
O mămică din provincie, mamă a 3 copii, m-a vizitat sâmbătă pentru postura ei defectuoasă. I-am cerut acordul de a posta din concluziile mele din timpul ședinței cu ea pentru ca tu să fii mai informat și și-a dat acest acord.
- Știi ce am observat la ea din prima secundă când a intrat în cabinet? O nevoie uriașă de afecțiune. Interesant că această afecțiune era foarte evidentă în ciuda atitudinii de luptătoare (capul îl ținea exagerat în sus), auto-suficienței și siguranței afișate.
Practic ea, inconștient, când merge pe stradă, când se întâlnește cu prietenii sau cu necunoscuții le transmite următorul gând doar prin postura corpului: „VREAU AFECȚIUNE.”
În postura corpului ei e evidentă: o lordoză lombară, o lordoză cervicală și o cifoză. Țin să apreciez că aceste diagnostice nu vorbesc despre lipsa de afecțiune din viața ei. Lipsa de afecțiune e evidentă din postura corpului analizată împreună cu dinamica corpului ei. Deci această afirmație este evidentă doar în cazul ei, chiar dacă tu e posibil să te regăsești.
Mergem mai departe în analiză:
2. După această afirmație apare o contradicție între gingășia corpului și atitudinea agresivă a minții ei. Este foarte agresivă cu ea: de la convingeri dure despre viață până la nerăbdarea de care dă dovadă cu ea.
Pe aceeași idee identific o energie de magician (de copil, ce-și ia energia din joacă, ca energie dominantă), bine ascunsă. Pare un copil care a fost forțat de mediul familial să se maturizeze și astfel nu și-a trăit copilăria.
Problema mai gravă e ca nu-și mai suportă copiii-o recunoaște, luând acest fapt neimportant.
Deci „copilul” are 3 copii.
3. Prin urmare nu poate sta în prezent, nu poate suporta ce se întâmplă, nu poate respira (și la propriu și la figurat) situația în care a ajuns, situație pe care o simte, o trăiește, dar nu o conștientizează decât abia acum. Are probleme de respirație.
4. Neavând informații sau un ajutor extern a început de mult să fugă de ea. Fugind de ea, inteligența fizică e foarte scazută și îi este greu să execute mișcările sugerate.
5. Fugind de ea, dezicându-se în fiecare moment de ea, cade frecvent în VINĂ și de aici nevoia de a se pedepsi.
6. O întreb dacă știe cine e ea și cu capul in jos, cu juma de gură îmi spune:” nu știu cine sunt„. Și adevăr grăiește pentru că deși își spune Mihaela, Mihaela care este în realitate e foarte departe de ea.
Interesant e că adevarata Mihaela apare doar când simte să se apere, prin urmare doar când Mihaela pe care o afișează ca rol pierde controlul.
De fiecare dată când apare adevărata Mihaela îi subliniez acest lucru și prinde curaj în a se arăta așa cum e: foarte sensibilă.
7. Înțelege mecanismul ei de apărare prin mentalizare excesivă a tuturor lucrurilor și acțiunilor ei: datorită sensibilității pe care nu știe să o gestioneze și pe care a fost învățată greșit să o anuleze, Se refugiază în „a gândi excesiv”.
În concluzie, aș vrea să reții că O anumită AFIRMAȚIE din propria minte TE DEFINEȘTE și se vede în postura corpului tău.
Și aș vrea să reții RECOMANDAREA pe care am putut să o fac mămicii după această consultație:
Am observat la această mămică un dialog interior dat de acest „a gândi excesiv” ca să nu o doară ceea ce simte. Acest dialog interior îi generează anxietate, teamă și îndoiala de sine și este format din cuvinte negative.
La oboseală cuvintele negative încetinesc circuitele COMPASIUNII din creier. De aceea, la oboseală, devenim lipsiți de răbdare și ne pierdem abilitatea de a gândi clar.
În această stare negativismul ne poate scăpa involuntar, pentru că nu avem suficientă energie spre a-l dezactiva.
Gândul negativ e reținut mai ușor de creier din tendința lui ca tu să supraviețuiești și e de 3 ori mai puternic decât un gând pozitiv.
Deci, reține;
E NEVOIE DE 3 GÂNDURI POZITIVE PENTRU A OPRI EFECTELE UNUI SINGUR GÂND NEGATIV.
Cu drag,
Robert George Buliga
15 răspunsuri
Eu aș extrapola și aș spune că e nevoie de 10 gânduri pozitive pentru unul negativ, uneori!… 😀
Buna ziua. Ma numesc Livia Badescu si M-ar interesa sa particip la workshop-ul din 26-27 noiembrie,dar as avea nevoie sa stiu ceva mai multe informatii. Un interval orar,un loc unde se desfasoara,un pret, si orice altceva ar fi bine de stiut inainte. Este necesara si o intalnire preliminara sau o convorbire telefonica? 0744513064 este numarul la care pot fi contactata.
In asteptarea raspunsului dvs,va multumesc si va doresc o zi buna,
Cu stima,
Livia Badescu
Buna Livia,
Toate detaliile le-am trimis pe mail.
Multumesc frumos.
Paiucatalinmircea@gmail.com as dori si eu detaliile
Salut Catalin,
Ai primit detaliile pe mail.
Robert
Buna seara. Mă numesc Moghioroiu Ioan Adrian și aș dori să particip la workshop, mulțumesc
Salut Adrian,
Ti-am trimis detaliile pe mail.
Multumesc.
Pentru ca sunteti foarte departe,si nu pot ajunge la dvs am ales sa-mi scrieti prin email.Multumesc.
Multumesc pentru abonare.
Robert
Astept si eu va rog info legate desprw primul workshop pe 2017
Salut Dimitris,
Primul workshop pe 2017 va fi pe 25-26 februarie in Bucuresti.
Ti-am trimis pe mail mai multe detalii.
Cu drag,
Robert
Buna ziua,
Va rog sa-mi transmiteti detalii despre primul workshop pe 2017!
Va multumumesc anticipat !
Buna Gabriela,
Toate detaliile ti le-am trimis pe mail.
Workshop bucuresti 🙂 pe cand urmatorul? Multumesc
Buna Nicoleta,
Urmatorul Workshop in Bucuresti va fi pe 8-9 aprilie 2017.
Cu drag,
Robert