Virusul FAC este unul dintre cele mai productive virusuri care infestează toate aspectele din viața omului. Cel mai puternic se manifestă în iubire: iubirea față de un hobby, vocație sau față de o persoană.
Cum a fost descoperit?
Un cercetător (i-am uitat numele) care mănâncă cercetare pe pâine și adoarme noaptea în sediu pe fișele clienților – specie din ce în ce mai des întâlnită – a observat că tuturor acelor clienți înghițiți de propriile limite și obstacole, când li se administrează o doză de energie sau de râs, li se declanșează virusul FAC. Efectiv uită de limite și obstacole.
Clienții infestați cu acest virus au inițial următoarele simptome: senzație de vomă, atac de panică și o poftă imensă de suferință. Simptomele se manifestă doar la infestare, corpul reușind repede să-și creeze anticorpi.
Din ce țară vine acest virus?
Nu vine din nicio țară și derivă din prima lege a fizicii.
Prima lege a fizicii spune că un corp nu iese din mișcarea lui constantă decât dacă asupra lui acționează o forță mai mare.
Motivația și dorința nu sunt acțiuni cu forță mare, dar acțiunea în sine (a face efectiv treabă) este.
Schema clasică este: POT-VREAU-FAC, însă s-a strecurat o greșeală aici.
E mult mai ușor dacă la început faci (și lași deoparte pot și vreau) și apoi vezi că poți și alegi dacă vrei.
Deci, schema corectă este: FAC-POT-VREAU-FAC.
Schema e confirmată de un număr impresionant de clienți.
Iți prezint 2 cazuri:
1. O clienta căreia ii era frică și de umbra ei (mi-a cerut să o scot din frici) și pornind de la fotografii făcute când și când pentru ea, a ajuns să faca poze în workshopurile mele și apoi a ajuns să lucreze ca fotograf profesionist în afara țării.
Înainte de a fotografia pentru prima dată la unul dintre workshop-urile mele a vomitat și a avut un atac de panică. Când aparatul ei a început să facă poze, în workshop, simptomele ei au dispărut.
Acest FAC i s-a strecurat mereu în minte de către mine înainte de toate workshop-urile mele unde a fotografiat-până a devenit normalitate. Efectiv am infectatat-o cu acest virus FAC și am avut grijă ca aceste simptome să se manifeste doar la infectare.
Cum am reușit?
Am intrebat-o ce gânduri i-au trecut prin minte înainte de a se simți rău și apoi le-am contabilizat. Analizând gândurile am observat că sunt niște gânduri semințe sădite în copilaria ei de către cei dragi, inconștient; gânduri semințe cum ar fi:
a)„ești vinovată” și de aici ea își spune „nu merit„:
b) „nu poți” și „nu știi” și de aici s-a ajuns la „sunt proastă„;
c) „trăiești doar dacă vom trăi noi” și de aici ea a dezvoltat „nu vreau să trăiesc„.
Lucrând pe aceste gânduri cu ea și dându-i o porție de energie și râs, pur și simplu s-a infectat cu FAC.
A FAC-UT acțiuni mici: purtatul tricoului pe dos la serviciu și pe strada, cântatul de colinde în luna martie prin farmacii, am învățat-o să se apere (efectiv ne-am bătut cu mănusile de box pentru a-i trezi apărarea și apoi atacul) și apoi a FAC-UT acțiuni mai mari: fotografiatul în workshop-urile mele, până a ajuns să fotografieze pentru o agenție din afara țării.
2. Cazul 2 pe care o să ți-l prezint vorbește despre o femeie tânară care nu poate avea copii deși e clinic sănătoasă. M-a contactat să-i rezolv speța aceasta.
Era atat de sensibilă, timidă și fricoasă încât nici nu mi-a trecut prin minte să o pun să cânte prin magazine, ci i-am creat un context:
I-am spus că tema ei pentru urmatoarea ședință este să flirteze cu un bărbat, altul decat soțul ei. Ea-știindu-mă dus cu pluta m-a crezut și a intrat în rol începând să-și imagineze pașii dictați de mine:
Eu: – ”Te duci în P-ța Romană într-un pub și dacă stai la bar, în maxim 5 minute minim un bărbat va începe să flirteze cu tine. S-a facut roșie la față și am intrebat-o: …Ce simți?”
Ea: – „Emoția mea e de frică.”
Eu: – ”Ce gând iți trece prin minte? Orice emoție e declansată de un gând.”
Ea: – „Frica de a nu mă descurca.”
Eu: – ”Aha. Deci gândești că nu te descurci, nu că vai! Ce mă fac dacă mă prinde bărbatul sau – îmi este rușine de el.
Păi ce crezi că trebuie să facă o femeie cand e agățată de un bărbat?”
Ea: – „Păi trebuie să vorbesc. Să răspund. Să susțin conversația.”
Eu: – ”Când un bărbat inițiază o discuție cu o femeie trebuie ca 99% din acțiuni să le facă el.”
Ea: – „Păi vezi, nu mă descurc nici cu acel 1 %.”
Eu: – „Acest 1 % acțiune pe care trebuie să-l faci tu este sa nu pleci și să rămâi dracului pe scaun.
Daca nu pleci, el o sa înțeleagă că îl placi și o să se simtă dulău de stână și o să bage din arsenalul de cucerire: vine mai aproape de tine, îți ia un puf invizibil de pe haină, îți atinge din greșeală piciorul cu piciorul lui, etc.
Ce emoție simți?”
Ea: – ”Imi place.”
Eu: – ”Păi ce gând îți trece prin minte?”
Ea: – ”E excitant. Sunt curioasă: ce urmează?”
Eu: – ”Și te ia de după umăr, te strânge cu un braț spre pieptul lui și simți cum sânul tău se strivește plăcut de pieptul lui musculos. Ce emoție te cuprinde?”
Ea: – „Mă simt vinovată. Vină.
Iar gândul este că nu sunt onestă față de soțul meu.”
Eu: – ”Cât îl iubești pe soțul tău?”
Ea:- (după o pauză răspunde cu jumătate de gură) „Un 50 %. ”
Eu: – ”Păi când te duci 50% din tine în apartamentul vostru, 50% îl privești în ochi, 50% deschizi picioarele în fața lui, nu simți că nu ești onestă cu el?”
Ca și reacție își acoperă fața cu ambele mâini.
Eu: – ”Revenind la bărbatul din pub, îți spune cât de frumoasă ești, te mângâie ușor pe obraz, se joacă cu o șuviță din părul tău și vine jumătate din distanță să te sărute și așteaptă ca cealaltă jumătate de distanță să o parcurgi tu. Îi simți respirația caldă și mirosul de proaspăt bărbierit. Ce simți?”
Ea: – „Mă sperie.”
Eu: – ”Ce gând îți trece prin minte de te sperie?
Ea: – „Pierd controlul.”
Eu: – ”Care control? 50% iubire pentru soț și 50% iubire pentru tine, pentru că acel 50% iubire pentru soțul tău, în cazul tău, e 50% neiubire față de tine?”
Brusc ambele mâini și le pune pe gură și apoi rămâne o vreme cu capul în mâini…(vreme de vreo 10 minute). Ridică capul și fața și ochii i se luminează. A constientizat ceața care s-a ridicat și adevărul în care a intrat.
Îmi mulțumește sincer și o rog să nu facă această temă fiindcă este doar un exercițiu și tema e deja facută.
Ei! Ce trebuie să întelegi tu din toate acestea?
- Orice emoție e declanșată de un gând glonț, urmat de un altul și un altul până la atac de panică dacă primul gând e negativ și nu îl schimbi.
- Dacă primul gând e pozitiv, următoarele gânduri vor fi pozitive pentru că așa funcționează legea atracției.
- Dacă primul gând e negativ poți pune virgulă și să îl schimbi cu unul neutru sau pozitiv până ești mulțumit de emoția pe care o declanșează.
- Acționatul sau acest virus FAC (făcut) îl poți demara și în realitate și în imaginar. Îți trebuie doar un JOC SĂNĂTOS, care să te pună în diverse contexte dacă observi că tu ești blocat în limitări și obstacole de ceva timp și viața efectiv te lovește cu provocări (lecții) sau cum vrei tu să le spui.
- Limitele și obstacolele sunt unde se termină realitatea și începe imaginația și acțiunea; imaginația și acțiunea se nasc împreună când totul e un JOC. Un joc preventiv.
Mintea, respirația, vocea și postura ta funcționează ca un întreg și-ți transmit mesaje despre JOCUL MINȚII (gănd-emoție) prin contextele (provocările, lecțiile, etc.) pe care le atragi.
JOCURILE MINȚIILOR clientilor mei le-am strâns în mii de fișe și le-am transpus într-un JOC (un BOARD GAME adevărat) pe care l-am intitulat: „MELINDA-JOCURILE MINȚII„. E munca mea de 12 ani de cercetare în proiectul „musictherapy.ro”.
Acesta conţine 420 de cartonaşe pe 3 niveluri, care te duc de pe efect pe cauză. De pe propria ceaţă pe adevăr.
420 de cartonaşe reprezintă 420 de situaţii diferite. Fiecare situaţie e vocea a 1000 de cazuri identice. Deci, ai de învăţat din experienţa a 420.000 de oameni.
Nu e un joc pentru toţi. E un joc pentru flămânzii după adevăr si evoluţie.
Click aici pentru a accesa jocul.
Cu drag,
Robert George Buliga
21 de răspunsuri
Super! Abia astept sa citesc acest JOC!
Succes!
😉
mulțumesc din suflet Robert, citesc cu mult interes articolele tale și am învățat multe de la tine, îți mulțumesc! aștept apariția cărții tale !
Cu mare drag, Paula si ma bucur ca am putut fi de folos 🙂
Eu cred că ești binecuvantat cu o mare doză de energie divină pe care o împrăștii cu dărnicie în jurul tău, căci de la absolut toate ședințele am plecat învăluită de o energie inexplicabilă și cu zâmbetul pe buze, inclusiv de la prima – când eram „anesteziată” 🙂
A fost o revelație să citesc: „E mult mai ușor dacă la început faci și apoi vezi că poți și alegi dacă vrei”, m-a condus și spre: „În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea.” (Ioan 16, 33)
Sunt tare nerăbdătoare în legatură cu jocul!!!
Amin.
imi place articolul,incitant, provocator,mi se parea ca particip si eu la acest joc
Multumesc pentru apreciere, Gabriela 🙂
Foarte interesant .Succes
Multumesc Ana Maria:)
Robert, când poti sa ajungi la Iași?
Cristina, am fost la Iasi….Ma mai gandesc la o re…
Astept cu nerabdare jocul asta 😀
Interesant! Asteptam sa ne jucam!
Tare mult aș vrea să veniți și la Bacău!!!
Buna Robert. Am ratat intalnirea de pe 3-4 iunie.
Suna chiar interesant si cred ca m-ar ajuta si pe mine cumva.Vei mai organiza ceva de genul in viitorul apropiat?
Buna Mihaela,
Te rog sa verifici mail-ul, ti-am trimis acolo toate detaliile.
Cu drag,
Robert
te imbratisez cu drag
” actionarule”!
demult m am prins ca actiunea face diferenta…
ai scris asa de clar , incat nu stiu cine mai sta pe ganduri
multumesc multumesc
Este atât de simplu și clar totul, încât mă întreb cum de nu am gândit până acum și mai ales cum de nu am găsit acest virus. Cred că e o revelație. Sunt virusat, dar în salturi( nu sunt constant). Mulțumesc!
As vrea sa vorbim in privat.Am o problema si nu pot s-o rezolv.Te rog din suflet Robert sa ma asculti!
Buna Gabriela,
Te rog sa verifici in inbox mailul trimis cu mai multe detalii.
Cu drag,
Robert