Cum stii ca este el?

Cum stii ca este el?

Cum stii ca esti tu?

Atenţie, bărbate: dacă nu eşti cu o femeie pentru formele ei, atunci acest manual de A FI  este pentru tine.

Mă gândeam eu aşa, într-un moment mai…răvăşit: de câte vaccinuri/probe are nevoie un om ca să ajungă bărbat?

Să vedem.

Cum stii ca este el?

Vaccinul 1. Dacă ai supravieţuit cuvintelor grele ale tatalui tau  şi  ultimul nu te-a mai afectat, atunci tocmai ai încheiat cu aşteptările de iubire de la el. Ţi-ai luat primul vaccin. Vaccinul contra fricii.

Vaccinul 2. Dacă nu ţi-e dor de mama in mod excesiv.Nu o suni foarte des cand esti in necaz ca sa te mangaie si sa te incurajeze. Dacă te deranjează când femeia ta te tot mângâie pe cap ca si copilul ei si nu barbatul ei şi îi împingi mâna mai jos (faţa bărbatului e “sfântă”, “e pentru palmele ei” şi ale lui Dumnezeu), inseamnă că eşti Harap Alb. “Când a ieşit ursoaica de sub pod ai ridicat paloşul să îi retezi capul, dar nu ai facut-o, trimiţând-o la puii ei.”

Înseamnă că nu îţi este frică de blana de urs, care este mama/femeia. Deci poţi să ieşi la agăţat. Vaccinul 2 e pentru gestionat plăcerea.

Vaccinul 3. Dacă i-ai făcut unei femei iubite cândva un cadou, o excursie la Paris şi cu 3 ore înainte ea aruncă prin casă hainele din bagaje, strigând că tocmai a realizat că nu te iubeşte şi tu te uiţi oligofren la ea, atunci ţi se pregăteşte vaccinul 3. Şi dacă nu te gândeşti la banii pierduţi pe cazare, bilete de transport, vacanţă pierdută şi timp irosit şi mai poţi rosti, chiar şi tremurat …”te inţeleg”, atunci ai primit vaccinul 3: îţi gestionezi emoţiile.

Vaccinul 4. Dacă îţi vine: să o “călăreşti”toată ziua, să o priveşti cu drag cum face banalităţi prin casă, să stai în pat şi doar să te uiţi în ochii ei şi să realizezi că îi vezi sufletul şi sufletul tău în ochii ei, să o ierţi pentru că te ierţi pe tine, să o iubeşti pentru că te iubeşti pe tine şi să o protejezi pentru că te protejezi pe tine şi cu toate acestea tu poţi să îţi iei o zi liberă să stai doar cu tine, atunci fii sigur că ştii să ii oferi pentru că ştii să îţi oferi ţie. Tocmai ai primit vaccinul 4: t îţi oferi, atât îi oferi.

Vaccinul 5. Dacă poţi să îi spui ce te deranjează şi avocatul bărbat din ea te face K.O. sau O.K. cu capul (oricum e acelaşi lucru) şi de la podea tot vezi mersul ei legănat, atunci ţi-ai luat vaccinul.

Vaccinul 6. Dacă te-ai oprit din ale tale (colonizarea lui Marte, bătălia de la Guatemala, inventarea apei calde, aranjatul parului in acelasi timp cat o face o  femeie , etc.) şi tot ce ai construit ieri, femeia a transformat în haos şi azi e ca şi cum nu a fost ieri, tot cu drag îţi zic: ai primit vaccinul 6.

Vaccinul 7. Dacă poţi înţelege că nu vei potoli dorul de Dumnezeu dacă te duci în pădure şi-ţi poţi recunoaşte ţie şi ei greşelile făcute şi păstrezi pe mâna stângă inelul oricât de mult te-ar strânge, atunci ai primit ultimul vaccin.

Dacă vreun vaccin făcut bate din nou la uşă, tot ce e rău şi se repetă e prostie. Ştiu…sst! nu plânge, nu e pentru tine. E pentru alt bărbat…îl caută vaccinul.

Cum stii ca este el?

M-a vizitat un client bărbat medic din New York (a venit o perioadă să stea să lucreze cu el, pe lângă mine). Şi bărbatul din mine a privit discret, cu coada ochiului: libertatea din acest bărbat, isteţimea, monumentalitatea vechilor împăraţi din istorie ce stătea pironită-n umeri şi lumina chipului ieşit victorios din suferinţe. După ce a plecat, mi-a scris:

“Eşti foarte puternic, n-am mai întâlnit bărbat aşa puternic, pe mine m-a speriat ce puternic eşti prima dată când te-am întâlnit.”

Mi-a scris tocmai când eram…răvăşit şi-mi priveam femeia cu capul lipit de podea dupa un K.O de cuvinte meşteşugite, cum îşi legăna mersul victorioasă în ovaţiile închipuite ale minţii ei, dar cu un ochi râzând şi unul plângând.

Şi ce bine a înteles ce am lucrat cu el. Tot el scrie:

“M-a ajutat foarte mult când am stat la tine să văd relaţia ta şi faptul că ai împărtăşit cu mine detalii despre cum este în relaţia ta cu Diana, soţia ta. Am simţit că m-a deblocat şi am mai dizolvat din bug-ul de perfecţiune pe care îl căutam în relaţii.

Mi-ai zis că un bărbat masculin îşi asumă să aleagă o femeie şi să fie cu ea. Când m-am întors acasă, mi-am asumat şi eu şi acum construiesc o relaţie cu iubita mea. Îmi place şi simt cum cresc ca bărbat de când mi-am asumat alegerea asta; m-am oprit din a căuta perfecţiunea prin pick up.

Săptămâna trecută stăteam lângă ea în pat şi doar ne uitam unul în ochii celuilalt şi mi-am dat seama că mă uit de fapt la sufletul ei şi de fapt la sufletul meu, care se oglindeşte în ea. Mi-am dat seama că aşa cum o tratez pe ea şi ce fac pentru ea, este de fapt ce pot face pentru mine sau cum mă tratez pe mine, dacă pot să fiu blând, iubitor, iertător, protectiv cu ea, aşa sunt de fapt cu sufletul meu, dacă sunt dur cu ea de fapt aşa sunt cu mine, dacă o tratez bine atunci asta este capacitatea de a mă trata pe mine.

Şi am mai simţit că sufletul ei pe care şi-l creşte pe feminitate împreună cu sufletul meu crescut pe masculinitate fac împreună un suflet complet, deci ne completăm sufletele împreună ca să avem împreună un suflet complet. Mi s-a părut wow când am realizat lucrurile astea.”

Cum stii ca este el?

Şi atunci înseamnă că bărbatul puternic se măsoară în K.O.-uri sau O.K.-uri date de aceeaşi femeie. Aceeaşi femeie pentru că ea (în general) nu loveşte în străini din teamă. Ea, femeia, îşi măsoară forţele cu cel care o iubeşte (şi dacă o iubeşte, ea simte că îi permite).

Cu cât e mai îngeresc O.K.-ul ei, cu atât e mai dureros K.O.-ul ei.

“Bună, Robert. Când pot să vin la tine să vorbim despre integrarea feminităţii şi a sexualitaţii?” îmi scrie insistent o clientă.

“Singurul lucru basic care nu funcţionează este relaţia cu un bărbat. Ce ar trebui să fac aici?” îmi scrie o ea.

“Mi-a povestit cutare despre terapia lui cu tine, cum îl schimbă în a fi un om mai fericit. Mi-aş dori să fac şi eu cu ajutorul tău aceleaşi schimbări pozitive.” scrie un el.

“Mă deranjează propria opinie despre persoana mea. Nu mă privesc într-o lumină bună. Sunt foarte critic cu mine. Şi cred că asta se reflectă şi asupra celorlalţi din jurul meu.” un el.

Hmmm…Cine sunt eu? Vă tot repet…truisme.

P.S. Să ştii că mult timp fizic nu prea am şi bazele unei gândiri sănătoase se pot pune prin jocul Melinda. E un joc psihologic pe 3 niveluri ce se poate juca de unul singur şi apoi în grupuri. Vei salva mult timp şi bani sau vei scăpa de multe probleme pe care ţi le faci singur/ă cu mintea ta.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.