Cum să-ți îmbunătățești memoria

 

Cum să-ți îmbunătățești memoria pare o necesitate a timpului modern.

Toți ne dorim să fim mai inteligenți, să avem rezultate bune la joburi, să ne descurcăm cu mai puțin somn și-n situații de stres și în același timp să fim și fericiți, cu sufletul împăcat

E fascinant cum creierul șterge informațiile adunate de noi cu sârg, ca să ne salveze.

Îți scrie o clientă:

papadia-zburatoare

“Mă numesc M. am 39 de ani și lucrez ca profesoară într-o universitate privată.

Am luat legatura cu Robert datorită unui articol legat de memorie găsit pe internet și pentru o durere în zona lombară pe care o simțeam mai ales când stăteam în picioare mai mult de 2 ore, la job.

M-am întâlnit cu el cu o doză de scepticism fiindcă timpul meu liber e limitat și nu e pe verificat povești și, citind pe site-ul lui despre legatura dintre memorie și postură am zis că omul ori e nebun ori are niște informații pe care eu nu le dețin.

Mi-a vorbit ca un prieten cu o exactitate pe cum functionez eu, încât mi-am zis în gând: <ăsta-i dat dracului!> (în sensul bun). De unde știe el că eu stau cu gândurile în trecut și din când în când mă arunc cu disperare în proiecții de viitor pe care după ce le construiesc, le amân? De unde știe el că eu fug de mine? Ș.a.m.d.

Mi-a fost foarte greu să accept că eu raționez mai mult decât simt, doar sunt femeie și eu știu că o femeie simte mai mult decât un bărbat… Pe urmă, eu știu că a raționa reprezintă o calitate.

Dar mi-a demonstrat că raționamentul ar fi bine folosit după emoție și primul gând ce-mi trece prin minte în orice situație.

M-a trecut prin niste experimente care fac diferența dintre gândire și senzație (simțire), încât mi-a dat teoriile peste cap.

orgoliuAm invățat să-mi măsor și să-mi înțeleg nevoia mea de a controla și tare s-au liniștit emoțiile în mine.

Nu știam că orgoliul se poate măsura cu ajutorul  instrumentelor muzicale; știam doar efectele lui. : )

Nu mai țin minte ce a făcut exact, dar după prima întâlnire cu el s-a întâmplat ceva foarte interesant: s-au împuținat gândurile care zburau prin capul meu, într-un ritm alert și am intrat într-o etapă de liniște, încât trebuia să mă strădui să se contureze vreo grijă.

Mi-a demonstrat cu exactitate ce și cum memorez eu și de ce uit unele lucruri și idei și altele le rețin fără probleme.

Dar cel mai tare fapt întâmplat de când lucrez cu el a fost prin ședința a 8-a când a legat memoria de postură:

Am aflat și eu că durerile sunt datorate unei lordoze lombare mai vechi (fund țuguiat exagerat în spate, cum zice el) și în 5 minute m-a pus într-o postură nouă în care lordoza mea lombară a disparut odată cu durerea.

Mi-a explicat și demonstrat ce fac cu mintea analizându-mi mușchii și postura mea.

Stăteam în postura nouă și cum îmi zbura gândul la ce am de făcut pe ziua respectivă, postura se strică și durerea reaparea. Cum mă aducea în prezent și-mi atrăgea atenția la clipa, postura se refacea și durerea dispărea.

Atunci am exclamat: Bun! Atunci fă-ți bagajul căci te iau acasă. Bine că mi-a dat soluția de a mă duce pe ce simt muscular, căci altfel dormea în…cada mea: mi-a sugerat că atunci când vine vreun gând să fiu atentă la mușchii mei și astfel el a scăpat…de gândul meu în ce-l privește.

fuga de sineAm înteles că fugeam de prezent, ascunzându-mă după gânduri serioase legate de: job, copil, fostul soț, mașină, facturi, etc; deci gânduri inutile pentru acel moment.

Am realizat că nivelul de prezență scazut îmi afectează memoria, fiindcă nefiind pe prezent nu mai văd detaliile și creierul meu nu mai înregistrează informația cu ajutorul emoției dată de detalii.

Îmi pare fascinant acest sistem de cuantificare a nivelului de prezență prin postură. E dificil la început de înțeles, apoi de făcut, însă dacă ai și ajutor în acest proces apare multă pace în suflet.

Când mi-a explicat că fuga de sine și nivelul scăzut de prezență sunt cauzele anilor în care trăim parcă mi-a mai venit inima la loc; deci și capra vecinului stă să moară…

S-a schimbat ceva în vocea mea după ce am intrat în postura corectă. Colegii mi-au atras atenția prin privirile întoarse și vorbele lor: <ce ți s-a schimbat vocea, colega; e mult mai caldă și nu mai e pițigăiată> Sărmanii…;cred că înainte i-am stresat…

Mi-am recâștigat un obicei pe care îl aveam când eram foarte tânără: în fața clădirii unde își ține Robert atelierele fiind un brad foarte înalt, după fiecare ședință am rămas minute în șir și am ascultat păsărelele cum cântă…

Omul acesta mi-a dat lumea peste cap și a aranjat-o în așa fel încât mă simt taaare bine.

În concluzie: Robert m-a scăpat de durerea din spate, mi-a îmbunătățit memoria și mi-a făcut vocea mai caldă; mai mult decât m-am așteptat.

Îl recomand cu căldură.

Vă pup,

M.”

Mai multe despre cum influențează Postura, Respirația, Vocea și Mintea memoria poți afla în conferința despre memorie: musictherapy.ro/conferinta-memorie

Data: Miercuri, 12 decembrie 2018

Orele: 18:00 – 21:00

Locatie: București, Crystal Palace Ballroom – Calea Rahovei nr. 198A – sala Vienna.

Speaker: Robert George Buliga, muzician clarinetist, maestru in terapie prin muzica

musictherapy.ro/conferinta-memorie

Cu drag,

Robert

 


Comentarii

Cum să-ți îmbunătățești memoria — 46 de comentarii

 1. Buna seara…felicitări in primul rand pt ceea ce faceti! Doresc sa primesc informatii despre acest workshop si daca mai sunt locuri!
  Multumesc

 2. Buna ziua,
  Sunt interesata! Imi puteti da detalii despre tot ceea ce inseamna si restul?
  Ma refer la timp si costuri.
  Merci frumos!
  O zi minunata!

 3. Bună seara. Vă rog mult, doresc şi eu detalii despre workshop.
  Totul este foarte interesant si nou ca şi concept…
  Vâ mulțumesc!

 4. buna seara…as dori mai multe detalii despre workshop..va multumesc..ceea ce faceti e tare interesant…mintea si sufletul in legatura cu corpul pur si simplu minunat..ma intereseaza sa aflu si mai mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.