CUM SĂ RESPIRĂM GREȘIT

Cuprins

Dacă lucrezi la birou, ore-n șir, e f.f. important să lucrezi și mai mult. Eventual dacă îți termini treaba să cauți pe la colegi și să faci și … treaba lor.

Să nu iei în seamă zicala: “pauzele mici și dese – cheia marilor succese”. E folclor și aceasta se ascultă doar la țară, nu și la birou.

Dacă simți după atâtea ore de stat pe scaun ca linia orizontului (privirea ochilor) e fixata pe linia genunchilor sau pe nasturii/ fermoarul de la pantaloni, e perfect. Tocmai ai reușit să-ți îndoi gâtul la 45 de grade. Și mai ai un pic și între piept și cap să faci 90 de grade. Ceea ce e extraordinar.

Mai mult! Dacă tu reușești să-ți arcuiești și spatele, nu numai că obturezi trecerea aerului prin gât, ci presezi și plămânii să nu se mai umfle cu aer (E un atac strategic asupra propriilor plămâni, de sus în jos).

E necesar din această poziție mișto, când ai reușit să întinzi la maxim vertebrele și ai atras și nervul coloanei în joc, brusc! să tragi umerii în spate ca să prinzi nervul între vertebre.

Dacă nu ți-a reușit, nu dispera: mai încearcă o dată.

Sediul sentimentelor e în stomac, după cum există și imposibilitatea de a scoate fluturii de-acolo.

Emoționalul trebuie anihilat. Doamne ferește! să îl lași să-și spună poezia. Ești adult și a trecut vremea copilăriei.

Astfel vei face presiune și asupra lobilor inferiori ai plămânilor, ca nu cumva să se umple cu aer.(E un atac strategic, prin învăluire, de jos în sus).

După cum știi deja, dacă ai un stomac încordat ai și un gât blocat. Vocea îți scade în așa măsură, încât vei crește considerabil bucuria șefilor și pofta vampirilor (energetici, of course).

Promovarea ta (de către șefi) bate la ușă și astfel vei avea suficienți bani, ca atunci când vei ieși la pensie, să investești serios în medicamente.

Îți vei face prieteni noi: migrena, astmul, carența, spondiloza, circulația periferică defectuoasă și lista poate continua prin prietenii prietenilor (exact ca și pe Facebook).

Ei na! Te pomenești că nu mai vrei să faci așa ceva.

Bineee…Ok.

Următorul “Workshop de Intinerire prin Respiratie” se va ține pe 31 AUGUST și 1 SEPTEMBRIE, 2013 (sâmbătă și duminică), București.

Înscrierea a început la adresa de mail: robert@musictherapy.ro.

Contribuția pecuniară: 600 lei.

Locuri limitate la 10!

 

Cu drag,

Robert George Buliga

 

P.s.: Detalii vei primi la înscriere.

 

14 răspunsuri

 1. Mai, Robert, poti sa ma feliciti, ma regasesc in toatele etapele decrise de tine…si nici macar nu eram constienta de asta pana! recunosc ca am incercat mereu sa mentin spatele drept pentru ca mi se tot repeta in copilatie ca in caz contrar o sa fac cocoasa, dar nici aici nu am respectat 100% din timp regula…

  Multumesc, sper sa ma trezesc la realitate acum!

  Sa ai spor in tot ceea ce faci!

  Cu prietenie,
  Elena.

  1. Sa te gandesti doar atat: pozitia coloanei vertebrale si flexibilitatea gandirii se potenteaza una pe alta.

   Si eu multumesc.

 2. Buna Robert,

  Ai scris acest mesaj doar pentru oamenii dinspre :). Cei care sunt inspre simt tonul sugubat si vor tinde sa ia in gluma ceea ce ai scris mai sus. Oricum, felicitari ca ai reusit sa schimbi tonalitatea.

  1. Am scris articolul din 4 motive:

   1. Toti care ma cauta -90 % -sunt dinspre probleme. Vor sa scape de ele.

   3. Am observat ca cei „dinspre”, findca dau energie fugii de probleme, sunt urmariti si mai mult de ele.Sunt mai multe niveluri in articol.

   2. Am vrut sa le scriu acelor care se incadreaza in categoria „smart”. Sa-i destind…un pic si sa le transmit mesajul ca exista …pentru mine.

   4. Am simtit nevoia de diversitate printr-o tonalitate noua.

   Urmeaza un articol pentru cei „inspre”. 🙂

   Multumesc…caci ti-ai rupt din timp si mi-ai scris.

 3. Robert articolul tau este suficient de „sugubat” pentru cei care au urechi sa auda, ochii sa vada si inima sa inteleaga ce si cum…spor cu proiectul cu respiratia, admiratie maxima 😉

 4. Articolul e scris de fapt asa cum se procedeaza in psihologia inversa…pt ca oricine vrea sa invete ceva pe cineva mai bine sa-i spuna sa faca acel lucru, decat sa-i spuna sa nu-l faca! Felicitari! Sper sa se regaseasca multi pe aici si sa-si dea seama ca respiratia este la fel de importanta ca si mancatul incet si bautul apei cu scop de hidratare, nu doar atunci cand esti lihnit de foame si mort de sete! Respirati corecta = sanatate !!!!

 5. Felicitari Robert, foarte multi prieteni mi-am povestit despre ce minuni faci tu :))…o intrebare…oare durerie de cap tot de la respiratie prost gestionata vin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mai multe articole

Libertatea si secretul libertatii

Libertatea in 2023. Secolul 22. Dupa Hristos. Calea Lactee. Planeta Terra, U.E. Romania. Închisoarea din capul meu Fiecare individ se trezește în anul de grație

Te vreau, dar…

Te vreau dar…am un infinit de ganduri sau motive sa (te) refuz. Am convenit cu clientii mei ca sedintele mele cu ei de: terapie, coaching,

Cum stii ca este el?

Cum stii ca este el? Cum stii ca esti tu? Atenţie, bărbate: dacă nu eşti cu o femeie pentru formele ei, atunci acest manual de

Trusa muzicala de prim-ajutor

Cum sa eviti pierderea energiei