Corpul tau arata ceea ce vorbele ascund

Cuprins

 

Tu comunici cu ceilalti in proportie de 93 %  doar cu corpul tau, fara sa folosesti cuvinte.

Cand intalnesti pe cineva pentru prima data, il scanezi exact intr-o secunda, fotografiindu-i cu ochiul liber:

girl-picture1.Atractivitatea.

2.Infatisarea.

3.Increderea.

4.Competenta.

5.Agresivitatea.

In acest moment vom analiza persoana din fotografia alaturata, fara a-i analiza chipul si prin urmare fara sa fim subiectivi (chipul e extraordinar de frumos, insa vorbeste doar despre suflet):

1.Atractivitatea, in esenta, e data de vitalitate, de tonusul muscular si cat de bine functioneaza corpul tau ca un intreg.

Tonusul persoanei fotografiate e un tonus muscular foarte slab; muschii spatelui si in special muschii sacro-spinali sunt atat de slabiti incat nu pot sustine coloana vertebrala, dreapta. Trapezul e maxim de intins si umerii sunt maxim adunsi in fata, ascunzandu-i pieptul (sanii).

Energetic, corpul ii este taiat in doua: exact pe curbura interioara a spatelui.

Respiratia e defectuoasa imbatranindu-i cu fiecare respiratie, miocardul ( ritmul respirator antreneaza ritmul cardiac- persoana, din cauza lipsei de oxigen, respira de 2 ori mai repede).

Ritmul gandurilor e antrenat de cel respirator si cardiac. Persoana isi schimba starea de foarte multe ori pe zi.

2.Infatisarea corpului e data de date vizibile: inaltime, greutate, inclinatia axei corpului, pozitia bazinului, a umeriilor si a capului.

Din cauza deformarilor de la coloana ( o arcuire interioara pe zona lombara si o arcuire exterioara pe zona toracala) fata din fotografie da impresia ca e mica de statura; ca si greutate e foarte slaba; bazinul e prea in spate, umerii sunt dusi in fata ceea ce determina vertebrele cervicale(de la gat) sa alunece in fata si capul e exagerat de dus in fata.

Sa stii ca creierul nostru e atat de evoluat incat atunci cand vede un corp slab, nu-l eticheteaza ca slab, ci ca o persoana care nu stie sa primeasca; capul aplecat nu comunica interiorizarea sau timiditatea, ci teama sau negativismul, s.a.m.d.

3.Increderea ( in tine sau in viata) e aratata de postura corpului.

 Fiecare grad de deviere a coloanei sau a axei corpului tine de fapt de zonele de confort pe care psihic le intretii.

Cei care lucreaza pe corectarea posturii sau a axei corpului simt pe fiecare grad corectat, vulnerabilitate brusca; ori vulnerabilitatea apare brusc atunci cand ai iesit (brusc) dintr-o zona de confort.

Fata transmite ca nu are deloc incredere in ea, insa in realitate lucrurile stau in felul urmator:

Increderea exista in fiecare om doar atunci cand atentia e directionata pe calitati si nu pe necalitati.

Te poti increde in tine ca esti (de exemplu) un contabil foarte bun, insa in esenta excelezi in a sti sa ajuti oameni. Tu consumi energie multa ca sa fii un contabil din ce in ce mai bun, insa inconstientul tau stie cel mai bine ca lucrurile nu sunt asa. Fara sa stii, hranesti o frustrare.  Astfel, viata devine o povara care apasa pe umeri si trupul incepe sa se deformeze.

Persoana din poza are o mare incredere in ea, dar nu are habar ce se intampla cu ea. Mintea ei e focusata pe ce si-ar dori si nu pe ce are. Ce are , nu stie ca are. (Ritmul rapid al gandurilor nu o lasa sa se vada asa cum e ea si astfel nu poate sa stea cu mintea in corp si sa se observe).

girl-picture4.Competenta am atins-o cand am vorbit mai sus de incredere.

Ce-ti voi spune acum e din bruma mea de experienta; din cei 315 clienti pe care i-am avut pana acum, toti aveau o competenta in ceva. Intr-adevar marea majoritate nu stiau de ea.

5.Agresivitatea vine din energia de razboinic. E o energie constructiva si considerati-o ca fiind legata de destin; deci un fapt pozitiv.

Cei care se straduie si consuma energie ca sa o anuleze fac o mare greseala. Cu cat o incerci sa o tii in frau cu atat ea va rabufni cand nu te astepti si e posibil ca atunci…, sa nu mai poti repara ce strici.

E mai grav cand agresiunea e infranata fata de ceilalti si o indrepti spre tine.(Faptul ca nu-ti acorzi a doua sansa, nu ai rabdare cu tine sau te multumesti cu putin, tot agresiune se numeste.)

Energia de razboinic se foloseste la maxim pana ramane in cantitatea care te mentine pe actiune.

Lucrul cu sunetele si studiul individual pe voce, cu un specialist, te ajuta sa iti pastrezi agresivitatea doar in faptele care au nevoie de incapatanare.

Fata din fotografie consuma foarte multa energie ca sa-si reprime energia de razboinic. O face instinctiv, crezand ca aceasta energie e un lucru rau si se teme. Are o voce moale (placuta de altfel) fara armonice, fara consistenta  si necarnoasa. Raportat la esenta ei , vocea e un fake (fals).

Atentie! Caracterizarea fetei din fotografie I se potriveste doar ei. Daca ai citit pana aici, nu generaliza. Doar intelege.

 

Cu drag,

Robert George Buliga

11 răspunsuri

    1. Nu pot onora cererea, avand in vedere numarul foarte mare de abonati (3000).Nu exista timp fizic. Deocamdata ma ocup de cei care vin la atelierele mele.

  1. Se mai poate corecta coloana mea ,daca eu in urma 28 ani m am nascu cu o luxtati de sold m am operat inacest timp amegalizat inaltimea gambelor asa cred d ar coloana este deformata si am dureri va multumesc

    1. Normal ca se poate. Muschii, din fericire, sunt cei care dicteaza pozitia oaselor. Lucrezi pe muschi si repozitionezi oasele. Trebuie sa vad live, gradul de deformare a coloanei. E important si ce doare: muschii din zona vertebrelor sau periostul de pe vertebre, adica vertebra/ vertebrele. Vino la workshop-ul de pe 11 si 12 octombrie. Mai sunt 2 locuri.
      Cu drag.

  2. Robert, foarte uitile si intersante informatiile.Cam mare pretul pentru posibilitatile unora.Anunta ne cand ai ee gand sa irganizezu adtfem de work shopuri si la Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mai multe articole

Libertatea si secretul libertatii

Libertatea in 2023. Secolul 22. Dupa Hristos. Calea Lactee. Planeta Terra, U.E. Romania. Închisoarea din capul meu Fiecare individ se trezește în anul de grație

Te vreau, dar…

Te vreau dar…am un infinit de ganduri sau motive sa (te) refuz. Am convenit cu clientii mei ca sedintele mele cu ei de: terapie, coaching,

Cum stii ca este el?

Cum stii ca este el? Cum stii ca esti tu? Atenţie, bărbate: dacă nu eşti cu o femeie pentru formele ei, atunci acest manual de

Trusa muzicala de prim-ajutor

Cum sa eviti pierderea energiei