Cheia care deschide ușa creativității

Cuprins

Ligia, o cursantă de a mea,  a venit într-o ședință de follow-up cu următorul gând: “Robert, dacă pe noi Dumnezeu ne-a făcut din pământ înseamnă că fiecare inspirație e Dumnezeu și inspirăm ca să putem supraviețui.”

Deși suntem pe zona empiricului, ne ajută cuvintele: termenul german pentru a respira – atmen – este derivat din străvechiul cuvânt indian (sanskrit) “ATMAN”, care înseamnă “spiritul divin interior” sau “Dumnezeu dinăuntru”.

Ca să înțelegi de ce cuvintele încă mai păstrează sensurile investigăm fenomenul :

CARE E CHEIA?

În primul rând cheia respirației e PAUZA – din momentul – dinaintea inspirației și o altă PAUZA dinaintea expirației.

a. Fără această pauza, gândirea ta sau a altuia devine: repetitiva, neinspirată, lipsită de orice strop de creativitate, repetivitatea fiind de fapt succesiunea neîntreruptă de gânduri.

b. După fiecare pauza sau în fiecare pauză tu poți să alegi mai ușor și să schimbi sensurile.

CÂT DE LUNGĂ SĂ FIE PAUZA?

Nu-ți fă griji cât de lunga să fie pauza, căci din momentul în care ai dobândit-o ea va crește. Treptat. De la sine.

CARE E FRECVENȚA RESPIRAȚIEI?

Frecvența respirației e mai importantă decât durata unei respirații.

De fapt știi care e cel mai important lucru?

FLUXUL GÂNDIRII TREBUIE SĂ FIE PRESĂRAT CU SPAȚII GOALE.

Acest fenomen e atât de important încât el se manifestă și la nivel macro. De aceea e necesar ca din 2 în 2 ore să urmărești inversarea energiei din corp. E incredibil fenomenul și dacă îl înțelegi eviți oboseala și rutina și atragi creativitatea în viața ta.

DAR CUM APARE PAUZA?

ritmul cardiac Pe volum dublat de aer inspirat, organismul își ia timp să transforme oxigenul în dioxid de carbon și întârzie expirația. Faptul că tu ești pe gând și pe alegere, se întârzie inspirația.

(Te ajută și ritmul respirator care e același cu ritmul cardiac).

CE POȚI SĂ FACI?

În concluzie, ca să beneficiezi de cele explicate, învață să-ți mărești volumul de aer pe care îl inspiri. Acest volum (de aer) îți va dicta pauza și influența creativitatea.

Cu drag,

Robert George Buliga

P.s.: Workshop-ul din Timișoara (23 și 24 noiembrie 2013, sâmbătă și duminică) se apropie. Fiind SINGURUL WORKSHOP din acest oraș, mai ai 2 locuri libere).

P.p.s.:  Următorul workshop din București se va ține pe 25 și 26 ianuarie 2014.

P.p.p.s: Înscrierile se fac la adresa de mail: robert@musictherapy.ro.

12 răspunsuri

  1. Recomand acest workshop…nu doar ca inveti sa respiri, inveti mult mai mult…iar schimbul de pareri iti ofera noi deschideri si noi perspective asupra ta si asupra vietii….

  2. Abia astept sa particip la workshop. Si pentru tehnicile de respiratie si pentru Robert, care este extraordinar in tot ceea ce face si pentru atmosfera pe care o creaza si pentru a fi alaturi de ceilalti participanti in calatoria catre armonia interioara. Si nu in ultimul rand pentru follow-up, pentru ca Robert nu lasa lucrurile neterminate…

    1. Mi se cere sa mut workshop-ul din Timisoara cu 1 saptamana, respectiv: 30 noiembrie si 1 decembrie 2013.

  3. Eu am in ultimul timp ca actrita posibilitatea sa aplic ce am invatat la Robert,si in ultimul spectacol din nou m-a cuprins o emotie necreatoare…atunci am inceput sa respir ‘umflat’ ca sa zic asa adica ‘fara umeri’ doar din burta….si gandul meu e fost ‘sa vezi ca voi avea un blank de text exact acum cand imi vine randul sa vorbesc’…pare ciudat pt necunoscatori probabil dar emotia este normala si daca ai 70 de ani de scena:)….si atunci…dupa ce am respirat amintindu-mi de ex lui Robert,am respirat de cateva ori….textul mi-a venit curat in minte…intocmai ca la mine pe foaie…si l-am spus fara greseala si cu emotia care trebuia ..din rolul meu!
    Asa ca multam din nou,Robert si astept cu nerabdare alte articole!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mai multe articole

Libertatea si secretul libertatii

Share Facebook 0 Twitter Linkedin 0 Whatsapp Pinterest 0 Libertatea in 2023. Secolul 22. Dupa Hristos. Calea Lactee. Planeta Terra, U.E. Romania. Închisoarea din capul

Te vreau, dar…

Share Facebook 0 Twitter Linkedin 0 Whatsapp Pinterest 0 Te vreau dar…am un infinit de ganduri sau motive sa (te) refuz. Am convenit cu clientii

Cum stii ca este el?

Share Facebook 0 Twitter Linkedin 0 Whatsapp Pinterest 0 Cum stii ca este el? Cum stii ca esti tu? Atenţie, bărbate: dacă nu eşti cu

Trusa muzicala de prim-ajutor

Cum sa eviti pierderea energiei