Ce tipare mentale se aud in vocea ta

Cuprins

Tiparele mentale neconstructive ce se aud in vocea ta sunt de fapt imprumuturi (mentale) de la parinti, prieteni, colegi (persoane care ne impresioneaza si ne influenteaza negativ prin gandire sau comportament).

In general, tiparele mentale neconstructive ajuta sau au ajutat doar pe cel de la care le-am imprumutat. Pe noi, nu. Ne influenteaza negativ doar pentru ca nu sunt ale noastre.

Pe aceste imprumuturi de cele mai multe ori construim alte tipare.

In timp, tiparele noi pe tiparele vechi vor crea in corp disfunctiuni (in postura, in respiratie si in voce) si daca le exteriorizam si daca le reprimam.

Clienta de mai jos este un exemplu de manual de emotii reprimate in voce. Ea simte ca a ei gandire o incurca, insa nu stie ce anume. Ea nu stie ca gandirea aceasta nu ii apartine si e imprumutata. Prin urmare, ea o reprima. E obisnuita de cel putin 2 decenii sa o reprime. Reprimarea duce la functionarea corzilor vocale tensionate si de aici uzura acestora (vocea este groasa si hasaita).

Resemnandu-se, toata vocea vibreaza pe corzi, nemailuand in calcul ceilalti rezonatori: valul palatin (cerul gurii), sinusurile si buzele. Valul palatin si sinusurile ajuta la „innobilirea„vocii, iar buzele ajuta la scoaterea vocii in afara, adica ajuta la refularea vocii in afara. Prin urmare, vocea ei este „cazuta” pe corzile vocale:

„Nu vreau sa casc gura sa vorbesc.”

Clienta isi da seama treptat ca nu vrea sa scoata sunetul afara din corp, nu vrea sa comunice, nu vrea sa se comunice si persista in reprimare:

Sunetul trebuie sa iasa in exteriorul corpului si sa nu ramana in interiorul acestuia.

In plus, pe langa neputinta comunicarii, nedorinta comunicarii, cand nu mai avem energie nu mai „oferim” celorlalti (din energia noastra). Sunetul emis nu mai iese in exterior:

Noi vorbim, dar nu ascultam.

De ce oare?

Primim atat de putina iubire, atentie si afectiune, incat nu avem ce impartasi. Atenti sa le pastram, ne concentram pe acest putin (ca sa supravietuim). Aceasta atentie, in timp, ne centreaza pe noi si ne transforma in niste egoisti. Nu-i mai auzim pe ceilalti de langa noi.

In adevar, cand oferim sau iubim primim inapoi instant. Nu pierdem nimic.

Vocea arata capacitatea noastra de a iubi sau a nu putea oferi iubire. Aceasta capacitate este influentata de tiparele mentale contructive sau neconstructive:

„Stiu, dar nu vreau sa recunosc.”

Emisia se face pe verticala, nu pe orizontala.

Cand ne devalorizam emisia se face pe orizontala strangand din muschii maxilarelor. Se pierde profunzimea pe care o avem. Si in sunetul emis. Cand nu ne dezicem de noi emisia sunetului se face pe verticala, musculatura relaxandu-se:

In vorbire buzele se duc in fata.

La ce ajuta buzele gurii?

La deschiderea si inchiderea spiritului; la ce vreau si nu vreau sa spun. La pupat. La sarutat. Buzele inseamna comunicare si se duc in fata. Spre celalalt.

Ceea ce oferim reprezinta energie, caldura: iubire.

Iubire. Iubire. Iubire. Iubire. Iubire. Iubire. Iubire si iar iubire:

Daca alegi cu mintea, te separi. Daca alegi cu inima, pastrezi scanteia divina.” (Melinda M.)

Vocea ascunde CLAR tipare mentale:

Lucrul pe voce si pe sunet: scoate la iveala raportul tau cu ceilalti, cat de mult oferi din tine, cat de mult iubesti lumea si cat de mult te iubesti pe tine.

Iubirea e răbdătoare, iubirea e plină de bunătate, iubirea nu pizmuiește, iubirea nu se-mbufnează, nu se umflă de mândrie, nu-nfăptuiește nimic necinstit, nu caută câștig pentru sine. Nu se acrește, nu bănuiește răul, nu se bucură de strâmbătate, dar se veselește de adevăr. Iartă totul, crede totul, speră totul, suferă orișice. Iubirea nu dispare niciodată.” (Corinteni 13: 4 – 7)

Expertiza mea este pe postura, respiratie, voce si minte.

Constientizarile, exercitiile, procesele de transformare definesc un mentoring care devine specific fiecarui client. „Don’t try this at home.
Vorba unei alte cliente: „Unele lucruri le faci intuitiv, dar fara ghidare din exterior nu poti face mare lucru. De frica renunti.
Fie ca fugi de ceva sau vrei sa evoluezi, un mentoring iti salveaza timpul ghidandu-te pe drumul scurt.

Acest mentoring este alcatuit dintr-un Workshop de 2 zile pe Postura, Respiratie, Voce si Minte. Se tine pe 8 si 9 aprilie 2017, in Bucuresti si se continua cu 25 de sedinte individuale.

Inscrierile si detaliile se fac pe adresa: robert@musictherapy.ro.

Daca nu ai rabdare sau nu stii daca rezonezi te poti programa pentru o consultatie pentru „un diagnostic”: 0720 863 567.

Cu drag,

Robert George Buliga

35 de răspunsuri

 1. Superbitate.

  Articol scris din autenticitatea ființei întregi. Cu iubire, răbdare, iubire, devotament, iubire și multă muncă. Cât despre evoluția Femeii frumoase, este plină de învățături.

 2. Buna. Imi poti lasa detalii pe e-mail despre workshopul din 8,9 aprilie si cat ar fi costul unei consultatii? Multumesc

  1. Buna Florina,
   Ai primit pe mail detaliile workshop-ului si consultatiei individuale.
   Cu drag,
   Robert

 3. In acest articol am gasit raspunsuri pe care nu reuseam sa le formulez.. si am inteles de ce.. pt ca m-ar fi intristat.. confuzia parea mai „prietenoasa”.. Nu era tocmai placut(si parca nici corect fata de familie)sa recunosc ca acest deficit de iubire, atentie si afectiune din copilarie m-a tot condus spre scenariile repetitive neconstructive, ca din acest motiv culeg in prezent roadele neputintei de a impartasi.. Din nevoia AUTOMATA de supravietuire, din teama de a pierde putinul avut am ocolit bucuria de a impartasi! Pare atat de stupid.. Iti multumesc ca ma ajuti nu doar sa depistez tiparele mentale neconstructive, ci sa le si inteleg 🙂

 4. Buna Robert,
  Sunt interesata de workshop-ul din aprilie,te rog detalii suplimentare si costul unei consultatii initiale.
  Multumesc,
  O zi minunata!

  1. Buna Gabriela,
   Te rog sa verifici in inbox mail-ul cu toate detaliile pentru workshop si consultatie.
   Cu drag,
   Robert

 5. Buna, ma intereseaza detalii despre acest workshop la care sper sa pot ajunge. Si ce reprezinta sedintele individuale ulterioare. Multumesc

  1. Buna Bia,
   Am trimis pe mail detaliile pentru workshop si sedintele individuale ulterioare.
   Multumesc si eu,
   Robert

 6. Buna ziua, as dori mai multe informații despre workshopul din aprilie si consultațiile individuale (durata, locatie, preț). Va mulțumesc!

  1. Buna Maria,
   Ai primit pe mail informatiile despre workshop si consultatia individuala.
   Cu drag,
   Robert

 7. Bună, Robert! Mă bucur să te cunosc/citesc.
  Sunt interesată și tatonez terenul pentru atelierul din aprilie, observ că se trimit detalii pe mail. Te rog trimite vești și înspre mine.

  Mulțumesc!
  Lavinia

  1. Buna Gabriela,
   Vei gasi pe mail in inbox detaliile workshop-ului din Bucuresti.
   Multumesc si eu,
   Robert

 8. Buna ziua,
  Detalii despre curs si consultatia individuala pot primi pe mail ?
  Ma intereseaza cat tine cursul ( timp, pauza intre sesiuni ?), costurile pt curs/ sesiunile individuale.
  Multumesc anticipat.

  1. Buna Ada,
   Ai primit pe mail detaliile despre workshop si consultatia individuala.
   Multumesc si eu,
   Robert

 9. Buna Robert,

  Te rog sa imi trimiti pe e-mail informatiile legate de workshop, si consultatia individuala.

  Merci.

  1. Buna Selena,
   Vei gasi pe mail informatiile cerute despre workshop si consultatia individuala.
   Cu drag,
   Robert

 10. Buna Robert,

  Sunt interesata de workshop-ul din Aprilie, de o consultatie personala, cat si de sedintele ulterioare. Imi poti trimite mai multe informatii pe e-mail, te rog.

  Multumesc.

  O zi frumoasa.
  Corina

 11. Buna Robert,

  Imi trimiti si mie, te rog, detaliile despre workshop si sedintele individuale?

  Multumesc,
  Cosmina

  1. Buna Cosmina,
   Vei gasi in inbox un mail cu detaliile despre workshop si sedintele individuale.
   Cu drag,
   Robert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mai multe articole

Libertatea si secretul libertatii

Share Facebook 0 Twitter Linkedin 0 Whatsapp Pinterest 0 Libertatea in 2023. Secolul 22. Dupa Hristos. Calea Lactee. Planeta Terra, U.E. Romania. Închisoarea din capul

Te vreau, dar…

Share Facebook 0 Twitter Linkedin 0 Whatsapp Pinterest 0 Te vreau dar…am un infinit de ganduri sau motive sa (te) refuz. Am convenit cu clientii

Cum stii ca este el?

Share Facebook 0 Twitter Linkedin 0 Whatsapp Pinterest 0 Cum stii ca este el? Cum stii ca esti tu? Atenţie, bărbate: dacă nu eşti cu

Trusa muzicala de prim-ajutor

Cum sa eviti pierderea energiei