Ce spune vocea si timbrul tau despre tine

Cuprins

Daca vorbesti sau canti, vocea si timbrul tau vorbesc despre tine. Si-ti dezvaluie tot ceea ce este in interiorul tau.

Iti redau mai jos cuvintele Magdalenei Dragan, dupa ce am lucrat cu ea, pe : postura, respiratie si sunete (voce).

Magda“Mi-a placut povestea de viata a lui Robert si cum si-a descoperit pasiunea. Am auzit-o la un curs de antreprenoriat de la un om pe care il admir foarte mult. Asta se intampla acum mai bine de un an. Povestea a  ramas acolo, cu semnul de ”interesant” intr-unul din sertarele memoriei mele.

Am citit apoi o scrisoare de vanzare fantastica care incepea cu ”discursul regelui”. Mi-a placut atat de mult incat am vrut sa stiu cine a scris-o….am dat tot peste Robert…aha , alt biletel cu ”interesant” pe el si adaugat in sertarele memoriei….

Apoi a inceput un tavalug al redescoperirii si slefuirii mele…in toate domeniile, pornind de la o scanteie oarecare, ca un incendiu puternic care porneste de la ceva infim…

Unul dupa altul, blocaje si suferinte sufletesti, fizice, se rezolvau, se redescopereau altele si o luam de la capat pe drumul vindecarii cu noile descoperiri.

A sosit momentul cand mi-am dat seama ca sunt ca vreau sa fiu un copac falnic dar sunt un trunchi in suferinta. Cu o pozitie vicioasa, accentuata de sarcina si obezitate, am ajuns repede la dureri continue de cervicala si lombara. Am inceput sa caut solutii, si asa am dat din nou peste Robert. Si tot atunci m-am hotarat sa-l si cunosc si sa vad ce stie sa faca. Suna extrem de bine ceea ce scria, asa ca am zis sa si probez. L-am contactat si am stabilit prima intrevedere.( M-am dus extrem de sceptica, asa cum ma duc atunci cand cunosc pe cineva nou…)

La prima intalnire m-a pus sa merg, sa fac niste miscari, pentru a-si da seama ce probleme posturale am. Imi aduc si acum aminte prima remarca plina de uimire a lui, dar care pe mine m-a ”intepenit”, tocmai pentru ca dupa 5 minute de cand m-a vazut, mi-a facut caracterizarea cea mai concisa si mai reala si mai rapida facuta vreodata. Mi-a spus, retoric: ”Hei, dar tu de ce fugi de tine?”. A fost ca un cutremur pentru mine…venisem la el pentru ca ma disperau durerile si nu aveam energie nici cat sa indeplinesc jumatate din treburile zilnice pe care trebuia sale fac. Iar el m-a descoperit si mi-a spus in fata de ce am venit. Nu eram obisnuita cu mine, DELOC.

bicla mea2Si tot ce am facut la sedintele lui de atunci incolo au fost sa ma apropie din ce in ce mai mult de mine, sa trec peste blocaje mari si extrem de vechi: sa cant/sa scot sunete, sa ma privesc in oglinda, sa ma ocup de mine, sa merg pe bicicleta. In 5 ore am invatat sa merg pe bicicleta. I-am promis si am avut asa un imbold incat am reusit ceva ce nu credeam ca voi reusi vreodata. A fost un salt fantastic al increderii in mine pe care l-am simtit, si care mi-a facut foarte bine.

La sedintele cu Robert am invatat sa ma bucur de muzica, de sunete mai exact, sa invat sa le aud cum ies din mine si se reantorc la mine, vindecatoare. Am invatat sa-mi port corpul cu mandrie si acceptare. am invatat sa ma uit in oglinda, am invatat ca totul se reduce la descoperirea blocajelor si apoi orice este posibil. Si, am mai invatat inca un lucru important: copilul meu este oglinda a tot ce fac eu. Intr-un mod foarte intens si responsabil. A fost un alt mare adevar spus pe sleau si care a facut un cutremur in perceptia mea.

Am invatat ca pot: totul este sa si gandesc asta.

Daca citesti ce am scris mai sus poate vei avea impresia ca am fost la psiholog, sau la sedinte de coaching, sau la vreun mentor.

Ei bine: nu. Am fost la un muzician, care vindeca prin muzica…

Multumesc Robert”

Mi-a fost suficient: sa studiez muzica de mic (si s-au adunat vreo 26 de ani de studiu in muzica), sa stau observator la orele profesorilor cu colegii mei muzicieni, dar si mai mult sa stau in culise, in teatre sau opere sau ascuns dupa perdele, prin dulapuri ca sa observ modalitati de studiu ale muzicienilor.

Si toate informatiile adunate le-am pus in workshop-urile si sedintele individuale cu clientii mei.

Si cand tu incepi sa vorbesti, calitatea sunetului pe care il emiti imi comunica: postura ta fizica si postura ta in fata vietii, armonia dintre cele 3 energii pe care tu le ai: magician, razboinic si vindecator – cat de integrate sunt; increderea ta in sine si increderea ta in viata; respiratia imi spune cat de mult iti controlezi ritmul gandurilor, cat de mult stai in interior si cat de mult esti in exteriorul tau; in cat timp iti revii dupa un soc emotional; cum te incarci de energie si cum o gestionezi.

Si cum trecutul e trecut , dupa o astfel de “radiografie” ma concentrez pe prezent, reparand postura-eliminand durerile de spate, daca exista, refacand respiratia si lucrand pe calitatea sunetului pe care-l emiti in prezent, deblocand prin sunete si vibratia lor toate blocajele tale sau ceea ce te face pe tine sa nu inaintezi rapid.

Ce poti sa faci?

E suficient sa faci un gest, ca sa-mi dau seama cum functionezi si cand scoti un sunet, sa-mi dau seama ce e in interiorul tau.

Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa-ti aud vocea si sa te vad in carne si oase.

IMG_0663Eu o sa ma intalnesc cu tine in Bucuresti , pe data de 31 mai si 1 iunie, la ultimul workshop din acest oras. (dupa care ma voi ocupa de cei care ma asteapta in provincie).

Dupa cele 2 zile de workshop vei fi monitorizat in 30 de sedinte, cumulate, fata-n fata, in zile alese de tine.

Pentru acest pachet de lucru, investitia ta este de 800 de lei, pana pe data de 15 mai 2014 si 900 de lei, dupa aceasta data.

Pentru inscriere si daca doresti alte detalii, trimite-mi un mail pe adresa: robert@musictherapy.ro.

Cu drag,

Robert George Buliga

 

4 răspunsuri

 1. Emotionanta povestea Magdalenei, spusa frumos, cu simtire, o adevarata poveste de succes. Mult succes, Robert, in ceea ce faci!

 2. Mi-a placut enorm si articolul si povestea fetei cu care ai lucrat!

  Bravo! Tine-o tot asa!

  Abia astept sa anunti workshop-urile din provincie, in special zona Ardealului. 😉

  Cu drag,

  Horia

 3. Este genul de terapie care mie mi se potriveşte mânuşă. Dansul şi cântatul fac parte din mine de când mă ştiu şi ce poate fi mai minunat decât să mă vindec făcând ceva care îmi este atât de firesc şi de drag?!!! De respirat abia aştept să învăţ!!! Imi doresc foarte mult să lucrez prin această metodă pentru că am foarte multe de vindecat. Ca fiecare dintre noi, de altfel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mai multe articole

Libertatea si secretul libertatii

Share Facebook 0 Twitter Linkedin 0 Whatsapp Pinterest 0 Libertatea in 2023. Secolul 22. Dupa Hristos. Calea Lactee. Planeta Terra, U.E. Romania. Închisoarea din capul

Te vreau, dar…

Share Facebook 0 Twitter Linkedin 0 Whatsapp Pinterest 0 Te vreau dar…am un infinit de ganduri sau motive sa (te) refuz. Am convenit cu clientii

Cum stii ca este el?

Share Facebook 0 Twitter Linkedin 0 Whatsapp Pinterest 0 Cum stii ca este el? Cum stii ca esti tu? Atenţie, bărbate: dacă nu eşti cu

Trusa muzicala de prim-ajutor

Cum sa eviti pierderea energiei