În câte secunde ești citit pe stradă doar din postura corpului

În câte secunde ești citit pe stradă din postura corpului?

oameni-stradaCând mergem pe stradă, așteptăm la semafor, stăm sau mergem pe holurile instituțiilor în care avem treburi de rezolvat, instinctiv ne privim semenii. Încercăm să-i ghicim repede după ceea ce este evident la corpul lor.

Toți privim până în 3 secunde discret pe cei din jurul nostru, iar dacă persoana este de sex opus cu atât mai mult atenția noastră încearcă să depășească cele 3 secunde.

Și nu o facem pentru că uităm “inelul de pe deget”, ci o facem din instinct de supraviețuire – ceva din noi ne obligă să ne raportăm la ceilalți ca să ne îmbunătățim: o haină combinată mai inspirat, o coafură care e posibil să ne avantajeze, un tip sau o tipă care poate ne remarcă mai mult decât o fac ceilalți (fără a ne implica neapărat, doar ca o validare) sau poate că doar vrem să vedem un zâmbet.

Uite! Închipuiește-ți că mergi pe stradă, îți privești ceasul și când ridici ochii dai de acest domn însemnat cu o linie roșie.

IMG_2333_blur_linieLinia roșie este exact axa corpului, ușor înclinată în față pentru că noi nu stăm perpendicular pe sol, ci ușor înclinați. Abia în această poziție înclinată suntem sustinuți de mușchi. În sprijinul acestui adevăr, privește la poziția capului: capul întotdeauna se fixează în axa ce trece prin picioare.

Coloana lui vertebrală nu urmărește axa corpului, din cauza a ceea ce gândește.

La prima vedere vedem o cocoașă, adică o deformare numită cifoză. Domnul parcă prin poziția corpului spune: “Vreau la mama“. Dacă ar fi un copil am înțelege, însă e un adult la vreo 35 de ani. “Cordonul ombilical” nu a fost tăiat. Vrea să se apropie de figura maternă, deci, tu dacă ești femeie singură nu prea ai ce cauta în viața lui: va sta mai mult pe lângă mama lui sau dacă se simte anulat sau controlat de ea, va sta în sinea lui, nicidecum pe lângă tine.

Domnul mai spune: “Sunt mic și nu mă ridic la înălțimea celorlalți. Având puține valori în mine vreau să păstrez totul pentru mine. Deci e egoist. Nu poate da nimic și indiferent cum interacționezi cu el te vei simți păgubaș/ă.

Bărbat sau femeie, dacă vei interacționa cu el (cu bunăvoință, din bună creștere), nu va sesiza niciodată că are o problemă și cu atât mai mult nu va munci cu el și nu va evolua. Îl ajută interacțiunea cu un expert care poate să facă legătura între postură, respirație, voce și minte deoarece corpul funcționează ca un întreg, deformările coloanei având cauze legate de minte.

Domnul are și o povară în spate (lordoză cervicală) deoarece își spune: “Îmi este rușine de mine” și inconștient nu se iubește. Deci, cum ar putea să te iubească pe tine?

Acesta este doar un caz singular – poate îți spui – însă fii mai atent în jurul tău: e plină strada de posturi defectuoase.

Deci, acum mai privește o dată fotografia analizată și în 3 secunde ți se vor succede 3 propoziții (când vei întâlni această postură pe stradă):

 1. Vreau la mama!
 2. Sunt egoist.
 3. Îmi este rușine de mine.

Luăm un alt exemplu: doamna din stânga, din fotografia de mai jos:

IMG_2321_blur_linieAxa roșie este axa corpului și leagă (prin linia verticală) picioarele de cap.

La prima vedere apare un semn de întrebare legat de identitate. Doamna din fotografie nu se cunoaște bine pe sine și parcă spune: “Nu știu cine sunt.”

Nu aș spune că nu are încredere în sine (întrucât încrederea în sine ține de focusul pe calități în fiecare context), ci aș sublinia că acestă doamnă trăiește sub povara trecutului și stă pe gânduri negative.

Cu alte cuvinte spune: “Sunt negativistă.”

E prezentă o lordoză lombară și parcă zice: sunt supusă față de tatăl meu sau față de cineva care reprezintă o autoritate pentru mine (poate fi și mama), dar vreau să fiu liberă. Nu-mi reușește și atunci spune: “Mă devalorizez. Mă urăsc.”

Chiar daca încerci să o salvezi, ea spune: “Mă agăț doar de vechile mele idei. Refuz ajutorul celorlalți. Nu sunt inteligentă (adaptabilă)”.

Deci, uitându-te încă o dată la poza a doua, în fiecare secundă de privit apare câte o propoziție despre ea:

1. Nu știu cine sunt.

2. Sunt negativistă.

3. Mă urăsc.

4. Nu sunt inteligentă (adaptabilă).

Privind cele 2 poze și privind în general orice persoană, în fiecare secundă – instinctiv și chimic – identificăm câte o informație.

Dacă intrăm în contact cu cele 2 persoane am observa că respirația este defectuoasă și în voce se simte un control și un consum de energie spre a masca propozițiile care îi circulă în minte ca și convingeri de viață.

Partea bună este că toate aceste deformări se pot lucra, într-adevăr cu un grad de conștientizare, investiție de timp, răbdare cu sine și un expert care vede în ansamblu.

De ce să lucrezi cu tine?

Dacă postura ta este corectă, daca mintea este eliberată de convingeri neproductive, îți va fi mai ușor să lucrezi pe respirație și să “respiri” situația prezentă; vei fi perceput așa cum ești tu în esență, și nu perceput ca sumă a slăbiciunilor tale.

Cu drag,

Robert George Buliga

 

 

 


Comentarii

În câte secunde ești citit pe stradă doar din postura corpului — 48 de comentarii

 1. Salut, Robert

  Sunt interesată de atelierul de lucru susținut în Cluj, te rog să-mi dai detalii privind programul, înscrierea și modalitatea de plată.

 2. Buna seara, suna foarte interesant si diferit atelierul. Cu siguranta vreau sa particip. Astept cu nerabdare detaliile legate de organizare.

 3. Buna, Robert!
  Sunt interesata de acest atelier care va avea loc la Cluj Napoca, as dori cateva detalii despre program, inscriere si pretul unui astfel Workshop. 🙂

 4. Buna Robert,
  Sunt interesata de atelierul din Buc. Mai sunt locuri? Care sunt costurile?

  Multumesc,
  Madalina

 5. Buna Robert,
  as vrea si eu detalii cu privire la atelierul de la Cluj, dar si cel din Brasov, sa vad la care din doua as putea participa. Ma intereseaza program, inscriere, modalitate de plata si cost.
  Multumesc frumos!

  • Buna Corina Mihaela,

   Detaliile le-ai primit pe mail:
   Cluj 20-26 iunie 2016.
   Brasov 11-17 iulie 2016

   Cu drag.

 6. Buna Robert,

  Gasesc a fi foarte interesante articolele tale si modalitatea ta de lucru cu vocea, respiratia, pozitia corpului, etc. In mod sigur imi doresc sa lucram impreuna atunci cand vii la Iasi, prin urmare, te rog sa imi comunici datele necesare pentru workshop.

  Toate cele bune
  Gabriela

 7. Buna Robert!
  Foarte interesant ceea ce spui.Acum sunt in UK….dar cu siguranta voi ajunge si eu intr-o zi la seminariile tale.
  Multumesc mult…bafta in tot ce faci.

 8. Buna! Sunt interesata de acest atelier sustinut la Iasi. Imi poti da mai multe detalii? (pret, program etc.)
  Multumesc!

 9. Buna, Robert!
  Sunt interesata de acest atelier care va avea loc la Timișoara, as dori cateva detalii despre program, inscriere si pretul unui astfel de Workshop. 🙂

 10. Buna Robert!
  Ma intereseaza atelierul de la Bucuresti, as dori cateva detalii despre locatie, program, inscriere si pret.
  Multumesc

 11. Buna Robert.Vreau sa particip la atelierul din Bucuresti.As dori detalii despre inscriere.Multumesc mult!

 12. Buna;) m-ar interesa sa pot participa la workshopul din 14-15 mai, Bucuresti. Cum se procedeaza?
  Citind articolele, imi dau seama ca in functie de starea de spirit, adopt o pozitie a corpului. De cele mai multe ori pozitia celui neincrezator…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.