Cat de feminina/masculin esti sau Cum iti influenteaza coloana vertebrala feminitatea /masculinitatea?

Coloana vertebrala are rol  in: dinamica, statica, protectia si formogeneza corpului. O sa ma opresc asupra ultimului rol deoarece are legatura cu feminitatea /masculinitatea ta.

yin si yangRolul de formogeneza se refera la faptul ca defineste forma corpului uman.

O coloana vertebrala cu accente puternic feminine iese in evidenta prin 2 linii imaginare, in miscare, care stilizeaza (reduce) complexitatea corpului (sunt des uzitate de artistii plastici sau de coregrafi).

Cele 2 linii sunt paralele si pozitionate de o parte si de alta a taliei.

(Atentie! Nu corpul tras prin inel sau fesele proeminente dau fizicului feminitate).

Unele femei au acest paralelism in miscare si observ ca feminitatea lor e parte integrata, psihic si mental.

Prin miscarea corpului inainte liniile desi vor devenii oblice , ele vor pastra paralelismul fata de coloana vertebrala lombara.

Corpul functioneaza dupa o sinergie , o intelegere intre articulatii, tendoane, oase si muschi, care au in centru coloana vertebrala si muschii fesieri.

Liniile sunt intotdeauna paralele si lungi de o palma. Geografic sunt “desenate” intre creasta iliaca a bazinului (unde se termina bazinul) si ultima si cea mai mica coasta.

Fie ca vorbim de femei sau barbati aceste linii exista in ambele cazuri. (Nu vorbesc din carti, ci din miscarea participantilor la workshop-urile mele).

La barbat cu cat liniile sunt evidente, barbatul e mai feminin. Existenta acestei linii la baza coloanei se traduce prin alterarea timbrului vocii (se pierde profunzimea si armonicele inferioare ale oricarui sunet emis). Va avea o voce puternic feminina. Si nu ma refer la cei cu vocea mai subtire- de tenor- sau la cei cu vocea foarte groasa. Ma refer la acea voce lipsita de carne si superficiala, emisa din gat.

Ce poti sa faci, daca esti barbat?

Poti ataca problema pe 2 planuri: din interior si din exterior.

Marcel Iures1.In interior: totul se rezuma la competitie si la incredere in sine. Ai grija cu cine te compari; daca te compari cu un barbat alfa, chiar daca nu ai motive sa ai o foarte mare incredere in tine, ramai in prezenta lui deoarece te vei molipsi.

Atentie! Una e sa nu ai incredere in tine din diverse motive si alta e sa nu ai incredere in tine cand nu stapanesti o abilitate sau o disciplina anume, pe moment.

Daca nu te compari cu un barbat alfa, nu-ti folosi vocea din inertie, fara timbru stralucitor si pe volum mic, doar ca sa nu iesi in evidenta si sa nu fii atacat. Nu se va gasi nimeni sa te ridice.

2. Din exterior: te scoate din situatie un mers mai rigid, cu muschii fesieri in tonus si nicidecum flasc.

Ce poti sa faci, daca esti femeie?

Daca esti femeie, aceste linii sunt o nevoie (sau nu) si hranesc feminitatea.

rose marie mociornita 2Poti aborda feminitatea pe 2 planuri:

1.Din exterior: in fata unei oglinzi mari, mergi inspre ea si cand duci piciorul drept in fata, lasa-ti in voie soldurile sa se duca spre stanga, iar cand duci piciorul stang in fata, soldurile sa se duca spre dreapta.

Executa exagerat pana miscarea (de unduire) devine din ce in ce mai discreta. Ei! Acest mers se poate proba pe strada, ramanand doar intentia din miscare.

2. Din interior: Orice femeie, isi doreste intr-o masura mai mica sau mai mare (dar toate) sa fie conduse de un barbat mai puternic decat ea. Daca l-ati gasit, lasati-va conduse de el (pastrandu-va bineinteles doza de libertate care va alimenteaza unicitatea). Daca nu l-ati gasit, nu va lasati conduse de barbati-slabi.

Nichita Stanescu intr-un interviu live, spunea ca “femeia cand merge, masoara pamantul cu compasul”. Dar fii atenta, compasul acesta in miscare, niciodata nu e rigid, se balanseaza o data spre stanga, o data spre dreapta, spre a facilita masuratul.

Sa nu crezi ca am terminat tema sau subiectul. Mai raman de disecat cele 3 energii: magician, razboinic si vindecator si de analizat arhetipurile feminine: mama, luptatoarea, seducatoarea, si inteleapta; cu accent pe dezvoltarea calitatilor si gestionarea: furiei, maniei sau senzitivitatii, spiritului ludic, s.a.m.d.

Si toate aceste aspecte pe urma puse pe formele de corp de tip: clepsidra, columna, triunghi, etc.

Dar toate aceste detalii se analizeaza foarte usor in workshop-uri, unde majoritatea sunt femei.

LauraO mamica care a fost la unul din workshop-urile mele mi-a scris urmatoarele randuri, intr-o discutie legata de feminitate:

Laura Daniela Floroiu: “Robert, intr-o sedinta de follow-up, m-a pus sa merg, cu pas lent, cu varful intins, pe un covor cu multe noduri iesite bine in relief… Sa ma misc intr-un anumit fel…sa ma defocusez de la detaliile din incapere, pe urma sa ma concentrez pe muschi…Pe urma m-a lasat singura in camera sa-mi continui exercitiul si, …nu stiu de ce …am inceput sa plang.

Deodata nu mai trebuia sa gonesc. Deodata nu mai alergam intre sarcini de serviciu si alte responsabilitati care-mi luau ultima farama de energie, lasandu-ma fara vlaga la sfarsitul zilei. Eram doar eu cu mine…

La sfarsitul sedintei , Robert m-a intrebat cu o voce blanda: Cine esti tu cu adevarat? Femeia care simte nevoia sa spuna mereu cate ceva, sa iasa in fata si sa detina in permanenta controlul? Sau femeia sensibila si vulnerabila pe care am intrezarit-o astazi? ”

Si foarte-foarte interesant, dupa ce  pun cate-o cursanta sa faca cate-un exercitiu gandit sa scoata ce-i mai frumos din interiorul ei, fiecare face acelasi gest, si acelasi gest:… isi duce-o suvita imaginara dupa ureche.

Cu drag,

Robert George Buliga

P.S.: La Workshop-ul de Intinerire prin Respiratie din data de 31 mai-1 iunie 2014, mai sunt 5 locuri.

 

 


Comentarii

Cat de feminina/masculin esti sau Cum iti influenteaza coloana vertebrala feminitatea /masculinitatea? — 2 comentarii

  1. Asta e foarte bine spusa: Orice femeie, isi doreste intr-o masura mai mica sau mai mare (dar toate) sa fie conduse de un barbat mai puternic decat ea. Daca l-ati gasit, lasati-va conduse de el (pastrandu-va bineinteles doza de libertate care va alimenteaza unicitatea). Daca nu l-ati gasit, nu va lasati conduse de barbati-slabi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.